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Latte vaccino VS latte di soia
Testo
<blockquote data-quote="Il Trattore" data-source="post: 7057009" data-attributes="member: 105914"><p>Io più che parlare di fede (quella la lascerei per qualcosa di superiore rispetto al bere latte vaccino), guarderei gli studi e magari quelli un po' più recenti visto che la scienza e il metodo evolvono negli anni.</p><p>Ad esempio, fresco fresco di uscita 5 mesi fa: <a href="https://www.nature.com/articles/s41366-021-00841-2" target="_blank">https://www.nature.com/articles/s41366-021-00841-2</a></p><p></p><p><em>Our large-scale MR study provides genetic evidence for the association of <strong>milk consumption with higher BMI but lower serum cholesterol levels</strong>. These data suggest <strong>no need to limit milk intakes with respect to cardiovascular disease risk</strong>, with the suggested benefits requiring confirmation in further studies.</em></p><p></p><p>Poi, come è scritto anche nello studio, la genetica fa il suo. Se mangi latticini e hai colesterolo alto, poi togli latticini e il colesterolo si abbassa, ok, hai risolto un problema. Step successivo. Cercare studi che discutano degli effetti della soia, tipo questo (2016): <a href="https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27161216/" target="_blank">https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27161216/</a></p><p></p><p><em>Despite the interest in the role of soy in reducing breast cancer risk concerns have arisen that soy foods, because they contain isoflavones, may increase the likelihood of high-risk women developing breast cancer and worsen the prognosis of breast cancer patients. However, extensive clinical and epidemiologic data show <strong>these concerns to be unfounded</strong>.</em></p><p></p><p>Oppure questo (2020): <a href="https://link.springer.com/article/10.1007/s10654-019-00585-4" target="_blank">https://link.springer.com/article/10.1007/s10654-019-00585-4</a></p><p></p><p><em>Higher amount of soy intake might provide reasonable benefits for the prevention of incident breast cancer.</em></p><p></p><p></p><p>Morale: occhio che lo stress e le pippe (quelle mentali) invece promuovono lo sviluppo del cancro (e non è una frase buttata a caso, ci sono gli studi anche lì, tipo questo, 2020): <a href="https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7466429/" target="_blank">https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7466429/</a></p><p></p><p><em>Chronic stress can activate the HPA axis, and the SNS, and cause immune disorders and inflammatory responses. There is no doubt that this is harmful to the body. Excessive levels of stress hormones promote carcinogenesis by inducing DNA damage accumulation, increasing p53 degradation, and other, related pathways.</em></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Il Trattore, post: 7057009, member: 105914"] Io più che parlare di fede (quella la lascerei per qualcosa di superiore rispetto al bere latte vaccino), guarderei gli studi e magari quelli un po' più recenti visto che la scienza e il metodo evolvono negli anni. Ad esempio, fresco fresco di uscita 5 mesi fa: [URL]https://www.nature.com/articles/s41366-021-00841-2[/URL] [I]Our large-scale MR study provides genetic evidence for the association of [B]milk consumption with higher BMI but lower serum cholesterol levels[/B]. These data suggest [B]no need to limit milk intakes with respect to cardiovascular disease risk[/B], with the suggested benefits requiring confirmation in further studies.[/I] Poi, come è scritto anche nello studio, la genetica fa il suo. Se mangi latticini e hai colesterolo alto, poi togli latticini e il colesterolo si abbassa, ok, hai risolto un problema. Step successivo. Cercare studi che discutano degli effetti della soia, tipo questo (2016): [URL]https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27161216/[/URL] [I]Despite the interest in the role of soy in reducing breast cancer risk concerns have arisen that soy foods, because they contain isoflavones, may increase the likelihood of high-risk women developing breast cancer and worsen the prognosis of breast cancer patients. However, extensive clinical and epidemiologic data show [B]these concerns to be unfounded[/B].[/I] Oppure questo (2020): [URL]https://link.springer.com/article/10.1007/s10654-019-00585-4[/URL] [I]Higher amount of soy intake might provide reasonable benefits for the prevention of incident breast cancer.[/I] Morale: occhio che lo stress e le pippe (quelle mentali) invece promuovono lo sviluppo del cancro (e non è una frase buttata a caso, ci sono gli studi anche lì, tipo questo, 2020): [URL]https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7466429/[/URL] [I]Chronic stress can activate the HPA axis, and the SNS, and cause immune disorders and inflammatory responses. There is no doubt that this is harmful to the body. Excessive levels of stress hormones promote carcinogenesis by inducing DNA damage accumulation, increasing p53 degradation, and other, related pathways.[/I] [/QUOTE]
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